МХП сприятиме розвитку в Україні принципів збалансованого харчування

МХП сприятиме розвитку в Україні принципів збалансованого харчування

Фото
Укрінформ
З просвітницькою та навчальною метою МХП започатковує кулінарну школу, куди залучає команду з п’яти кращих бренд-шефів України. Завданням такої команди буде навчання українців принципів збалансованого харчування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказала Олена Косюк, директор департаменту технології, якості та безпечності харчових продуктів МХП в ході Національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст. Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України».

«Головна мета школи - сприяти ліквідації харчової безграмотності, яка в Україні є досить поширеним явищем. Школа пропонуватиме зацікавленим спеціальні навчальні програми та кулінарні курси, що транслюватимуться Yоutubе-каналами та в соціальних мережах», - повідомила Косюк.

У компанії розраховують, що ця просвітницька місія з часом допоможе виховати відповідального споживача, який цінуватиме та дотримуватиметься принципів збалансованого харчування, що в кінцевому результаті підвищить загальний рівень харчової культури в Україні.

На переконання Косюк, наявний рівень харчової культури українців обумовлений багатьма факторами, зокрема, значним негативним впливом недобросовісної конкуренції, що панує на ринку.

«Ми постійно бачимо ситуацію недобросовісної конкуренції, коли 7 із 10 виробників відверто вводять в оману споживача недостовірною інформацією в маркуванні, приховуючи справжній «нездоровий» вміст продуктів, в результаті чого споживач перебуває в ілюзії, що подібними методами грішать усі без винятку виробники. Це викликає тотальну недовіру до національних виробників, і працювати в такому несприятливиму репутаційному фоні та доводити споживачу, що конкретний виробник працює чесно, виконуючи усі встановлені в країні норми до харчових продуктів, вкрай важко», - додає Косюк.

За її словами, МХП постійно працює в напрямі зміни споживацької культури населення і, відповідно, трансформує своє виробництво.

Читайте також: Виробникам продуктів здорового харчування планують збільшити держдопомогу - Висоцький

«Маючи великий кулінарний центр та застосовуючи новітні технології у виготовленні продуктів харчування, ми хочемо запропонувати вітчизняному споживачеві їжу, здорову не тільки за своїми властивостями, а й за характеристиками пакування та зберігання. На сьогодні є дуже багато механізмів, які дозволяють не використовуючи консерванти, сіль та фосфати, забезпечити людей здоровою та готовою до споживання продукцією», - зазначила представниця МХП.

Як повідомляв Укрінформ, під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства економіки України та за підтримки Продовольчої та Сільськогосподарської організації ООН в Україні триває Національний діалог в межах підготовки України до Саміту ООН з продовольчих систем, який відбудеться 23 вересня 2021 року.

Фото: Latifundist

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-