Україна посилить взаємодію із службою внутрішніх доходів США

Україна посилить взаємодію із службою внутрішніх доходів США

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Олексій Любченко під час зустрічі з керівництвом Служби внутрішніх доходів Сполучених Штатів Америки (IRS) обговорив питання обміну досвідом у сфері податкових розслідувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінекономіки.

Під час зустрічі Любченко заявив про намір з боку України розвивати електронний обмін податковою інформацією в межах підписання Tax Information Exchange Agreement або подібної угоди.

“Важливість такого обміну важко переоцінити, адже, наприклад, під норми трансфертного ціноутворення підпадають операції на майже суму 3,5 млрд дол. США з 152 американськими контрагентами”, - заявив Любченко.

Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України також зазначив на необхідності обміну досвідом у сфері податкових розслідувань, в тому числі зважаючи на створений профільний підрозділ в Державній податковій службі України.

Керівник IRS Чарльз Реттіг висловив намір сприяти українській стороні не лише в частині обміну податкової інформацією, а й у частині обміну досвідом. Він відзначив зростаючу роль аналітичної складової в роботі Служби, а також важливість підвищення обізнаності серед населення для створення нової парадигми сприйняття податкової служби як органу, що обслуговує всі функції держави.

Читайте також: Любченко пропонує США приділити особливу увагу побудові правил цифрової торгівлі

Як повідомляв Укрінформ, уряди України та США підписали меморандум про взаєморозуміння стосовно комерційного співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-