Оператор газосховищ інвестує близько 900 мільйонів у найбільше ПСГ Європи

Оператор газосховищ інвестує близько 900 мільйонів у найбільше ПСГ Європи

Укрінформ
Оператор газосховищ України розпочав реконструкцію компресорного цеху №4 дотискувальної компресорної станції «Більче-Волиця» (Більче-Волицько-Угерське ПСГ) вартістю 890 млн грн. Роботи триватимуть до кінця 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба Укртрансгазу.

Реконструкція компресорного цеху №4 дотискувальної компресорної станції «Більче-Волиця» (ДКС) передбачає заміну двигунів, повітроочисного пристрою, силового електрообладнання, систем аварійного контролю, пожежогасіння, газовиявлення, сигналізації та резервної газотурбінної електростанції.

"Частина робіт уже розпочалася. Зокрема, стартувала модернізація п’яти газотурбінних двигунів виробництва компанії «Мотор Січ» потужністю 6,3 МВт кожен. У процесі реконструкції вони замінять штатні двигуни на п’яти газоперекачувальних агрегатах ДКС. Це дасть змогу зменшити витрати паливного газу під час експлуатації ПСГ на 20%, зробить роботу компресорної станції надійнішою та екологічнішою, зменшивши викиди шкідливих речовин в атмосферу", - деталізували у компанії.

Зазначається, що комплексна реалізація проекту забезпечить надійну та оперативну роботу наземного обладнання Більче-Волицько-Угерського ПСГ, підвищить економічність та ефективність роботи не тільки компресорного цеху №4, а й ДКС загалом.

Читайте також: Укртрансгаз закачав у ПСГ понад 18 мільярдів кубів газу

Т.в.о. генерального директора Укртрансгазу Сергій Перелома зазначив, що Оператор газосховищ України нині проводить цілий комплекс робіт, щоб продовжити термін безпечної та ефективної експлуатації ПСГ і зробити їх більш сучасними, екологічними та технологічно досконалими.

"Ми йдемо в ногу з часом, тому автоматизація, зменшення викидів та витрат уже давно стали невід’ємною частиною усіх модернізаційних робіт на об’єктах оператора. Важливо, що такі модернізації ми проводимо безпосередньо в Україні, у співпраці із найкращими українськими розробниками та виробниками", - сказав очільник компанії.

Більче-Волицько-Угерське підземне сховище газу є найбільшим у Європі та може вмістити понад 17 млрд куб. м активного газу. ПСГ використовують для надійності транзитних поставок газу у західноєвропейські країни, покриття сезонних нерівномірностей споживачами України та Європи, а також для створення довгострокового та оперативного резервів природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-