Зеленський закликав американський бізнес інвестувати в Україну

Зеленський закликав американський бізнес інвестувати в Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у другий день робочого візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з представниками американського бізнесу і закликав їх інвестувати в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що на зустрічі були представлені фінансові, енергетичні компанії, компанії, що працюють у аграрному секторі, інфраструктурній та оборонній галузях.

Зеленський розповів американським бізнесменам про План трансформації України, спрямований на те, щоб залучити близько 300 млрд доларів в українську економіку.

«Ми можемо робити ці перетворення самі, але це займе близько 20-25 років, тому нам потрібна гарна підтримка з боку великих компаній, і ми будемо раді їм», - зазначив Президент.

Глава держави наголосив, що Україна нині робить реальні, а не декларативні кроки для підтримки бізнесу. Зокрема, парламент ухвалив історичну земельну реформу, яку ініціював Президент. Він зауважив, що Україна зацікавлена в інвестиціях для розвитку іригації.

Окремо Зеленський зупинився на інфраструктурних перетвореннях в Україні та програмі «Велике будівництво», завдяки якій будують тисячі кілометрів нових доріг, нові мости. Також ухвалено важливий закон про концесію, і іноземні інвестори вже зайшли у два українські порти - Херсон і Ольвія.

Президент нагадав і про банківську реформу та готовність до приватизації одного з найбільших банків в Україні - ПриватБанку, реформу державного концерну «Укроборонпром», енергетичні проекти та «зелений» курс.

Також Зеленський згадав закон про «інвестиційних нянь», коли інвестор, який вкладає в Україну від 20 млн євро, має спеціальну підтримку з боку українського уряду.

«Багато реформ, багато кроків. Ми поспішаємо, у нас немає часу на розмови», - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: Україна розраховує на гарантії з боку США щодо Nord Stream 2

Як повідомлялося, Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джо Байдена.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-