На ЮУАЕС завершили перший етап повірки обладнання для вимірювання радіаційного фону

На ЮУАЕС завершили перший етап повірки обладнання для вимірювання радіаційного фону

Укрінформ
У 30-кілометровій зоні Южно-Української АЕС ( ЮУАЕС) завершили перший етап повірки спеціального обладнання на правильність результатів вимірювання радіаційного фону. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ЮУАЕС.

«1 вересня завершено перший етап робіт з щорічної планової повірки блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що повірку, обов'язкову процедуру, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань, проводило державне підприємство «Київський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Для її виконання блоки детектування були демонтовані, доставлені в місто Біла Церква, повірені та повернуті на штатні місця. Усе обладнання успішно пройшло процедуру повірки, про що ВП ЮУАЕС видано Свідоцтво встановленого зразка

Таким чином у рамках першого етапу проведено повірку блоків детектування, встановлених у місті Южноукраїнськ (спорткомплекс «Олімп»), селищах міського типу Олександрівка та Костянтинівка, селах Новоселівка, Акмечетські Ставки, Кузнецове, Іванівка та Бузьке.

Другий етап повірки триватиме з 2-го по 30 вересня. У його перебігу перевірять блоки детектування, встановлені в містах Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії ЮУАЕС, ремонтно-механічний завод ВП «Атоменергомаш») і Вознесенськ, селищах міського типу Арбузинка та Доманівка, селах Благодатне й Агрономія.

«Поетапна повірка дозволяє здійснювати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику ВП ЮУАЕС і в зоні спостереження атомної станції в період повірки», - додали в пресслужбі АЕС.

Читайте також: Другий енергоблок ЮУАЕС достроково підключили до мережі після ремонту

Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт) – розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області і є відокремленим підрозділом ДП НАЕК "Енергоатом". Входить до складу Южно-Українського енергетичного комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-