Амністія капіталів сприяє активізації економічної діяльності в державі — Шмигаль

Амністія капіталів сприяє активізації економічної діяльності в державі — Шмигаль

Укрінформ
Досвід багатьох країн свідчить про те, що амністія капіталів дає не лише фіскальний ефект, але й сприяє активізації економічної та інвестиційної діяльності в державі.

На цьому акцентував Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду в середу, передає кореспондент Укрінформу.

“Протягом десятків років в Україні будувалася система, в якій для підприємців було небезпечно показувати свої справжні доходи. Тепер такої небезпеки немає і держава дає можливість людям повернути гроші та активи у прозорий легальний обіг. Досвід багатьох країн — Аргентини, Індонезії, багатьох інших країн — свідчить про те, що амністія капіталів дає не лише фіскальний ефект, але сприяє активізації економічної та інвестиційної діяльності в державі”, - сказав очільник Кабінету Міністрів.

Шмигаль нагадав, що 1 вересня в Україні офіційно стартувала кампанія з добровільного декларування.

“Мова йде про амністію капіталів, завдяки якій громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Процедура абсолютно добровільна”, - зазначив він.

Як повідомлялося, з 1 вересня громадяни України мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори.

Читайте також: «Податкова амністія»: в Україні стартувало добровільне декларування

Раніше Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Документ створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, та сприятиме залученню в економіку додаткових ресурсів.

Процедура декларування – абсолютно добровільна, декларант при цьому не повинен підтверджувати джерела своїх доходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-