Минулого тижня курс гривні перебував під помірним тиском - Данилишин

Минулого тижня курс гривні перебував під помірним тиском - Данилишин

Укрінформ
Минулого тижня обмінний курс гривні до долара США на міжбанківському ринку знецінився на 0,9% - до 26,9 гривень за долар США. 

Як передає Укрінформ, про це написав голова Ради Національного банку Богдан Данилишин у Фейсбуці.

"Обмінний курс гривні до долара США на міжбанківському ринку упродовж тижня перебував під помірним тиском в сторону послаблення гривні, знецінившись на 0,9% до 26,9 гривень за 1 долар США. Це стало результатом переважання попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків, що в середньому становило 22 млн доларів США на день та формувалося передусім на строковому (форвардному) сегменті валютного ринку", - йдеться в повідомленні.

За його словами, банки, які мали можливість поповнити власну валютну позицію за тиждень 16-20 серпня 2021 через переважання пропозиції валюти на ринку, минулого тижня збалансовували ринкову кон’юнктуру шляхом продажу іноземної валюти із позиції.

"Чистий продаж іноземної валюти Національним банком минулого тижня становив 20,5 млн доларів США, тоді як з початку року чиста купівля Національним банком іноземної валюти на міжбанківському ринку становила майже 1,2 млрд доларів США. Міжнародні резерви НБУ, з урахуванням отриманих від МВФ коштів за результатами розподілу СПЗ, збільшилися минулого тижня до 31,5 млрд доларів США, що дозволило досягти 100% відповідності міжнародних резервів НБУ мінімально необхідному рівню за композитним критерієм МВФ", - зазначив Данилишин.

Читайте також: У серпні експерти очікують зміцнення гривні до долара і євро

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від парламентської фракції “Слуга народу” Данило Гетманцев не прогнозує різких коливань курсу валют до кінця 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-