У серпні експерти очікують зміцнення гривні до долара і євро

У серпні експерти очікують зміцнення гривні до долара і євро

Укрінформ
У серпні очікується зміцнення курсу гривні до долара і євро, до кінця місяця долар може торгуватися в діапазоні 26,3-26,9 грн, а євро - в діапазоні 31,2-31,9 грн.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щотижневому прогнозі компанії "Альпарі", який є в розпорядженні агентства.

"У серпні ми очікуємо продовження зниження долара і євро до гривні, оскільки збережеться більшість нинішніх чинників її зміцнення. До кінця місяця долар може торгуватися в діапазоні 26,3-26,9 грн, євро - в діапазоні 31,2-31,9 грн", - йдеться в повідомленні.

У Альпарі зазначають, що в липні гривня зміцнилася як до долара (восьмий місяць поспіль), так і до євро (третій місяць поспіль). Судячи з офіційних курсів, установлених НБУ, гривня за минулий місяць подорожчала з 27,1763 до 26,8867 грн за дол. (-1,1%). До євро за цей же час гривня зміцнилася з 32,3018 до 31,9239 грн за євро (-1,2%). Трохи сильніше порівняно з доларом зміцнення гривні до європейської валюти пов'язане зі зниженням курсу євро щодо долара на світовому валютному ринку. Так, за липень валютна пара EUR/USD незначно знизилася з 1,1890 до 1,1870 (-0,1%).

При цьому, з початку року гривня подорожчала відносно долара на 4,9%, відносно євро - на 8,1%. Серед валют країн колишнього СРСР гривня посідає друге місце щодо зміцнення до долара з початку року після вірменського драма. За зміцненням у липні гривня посіла четверте місце, пропустивши вперед вірменський драм, білоруський рубль і грузинський ларі.

Читайте також: У липні гривня збереже потенціал до зміцнення

Зміцнення гривні багато в чому пов'язане зі сприятливою зовнішньою кон'юнктурою - високими світовими цінами на чимало позицій українського експорту, включаючи руду, метали, аграрну продукцію. Крім цього, зберігається високий попит нерезидентів на облігації внутрішньої держпозики.

«Позитивно на курсі позначилися плани відносно дорозміщення єврооблігацій на $0,5 млрд. А також інформація про емісію МВФ серед своїх членів спеціальних прав запозичення (SDR), в результаті якої Україна може поповнити у вересні свої міжнародні активи на суму приблизно 2,9 млрд дол . При цьому, населення залишається великим чистим продавцем валюти», - зазначають в Альпарі.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний обмінний курс гривні до долара зміцнився на 3,9% з початку року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-