Від спрощеного розмитнення «євроблях» вже зібрали мільярд гривень

Від спрощеного розмитнення «євроблях» вже зібрали мільярд гривень

Укрінформ
Із 15 червня по 27 серпня 2021 року включно, у результаті спрощеного митного оформлення та оподаткування понад 28 тис. авто на єврономерах до держбюджету перераховано понад 1 млрд грн.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна митна служба.

Зазначається, що ці кошти будуть спрямовані на боротьбу з COVID-19, зокрема на проведення вакцинації.

Заступник голови Держмитслужби Руслан Черкасський відзначив взаємну зацікавленість різних відомств в успішній імплементації законів про спрощене оформлення автомобілів від 15 червня 2021 року.

«Держава отримає додаткові надходження до бюджету, вкрай важливі для підтримки медичної системи. Водночас громадяни, що користуються автівками з іноземною реєстрацією, можуть стати їх повноцінними власниками у повній відповідності до чинного законодавства», - заявив Черкасський.

Як повідомляв Укрінформ, із 15 червня 2021 року введено в дію закони України щодо тимчасового спрощення оподаткування та митного оформлення транспортних засобів. На спрощене митне оформлення та оподаткування відводиться 180 календарних днів – до 10 листопада 2021 року.

Читайте також: На Львівщині митники за хабарі організували «транзит» євроблях

Для учасників бойових дій, які перебувають безпосередньо на території Операції Об'єднаних сил (ООС) більш як 90 днів з дня набрання чинності законів, строк становить 270 календарних днів – до 8 лютого 2022 року. Відлік часу йде з дня набрання чинності законів –15 травня, а не з дня введення в дію – 15 червня, уточнили в ДМС.

Спрощення стосуватиметься легкових автомобілів та вантажних автівок загальною вагою до 3,5 тонни, які були ввезені в режимі тимчасового ввезення або транзиту і на 31 грудня 2020 року перебували в Україні. Йдеться про ті авто, з року випуску яких минуло 5 і більше років. За ввезення у визначений час таких транспортних засобів не потрібно сплачувати ввізне мито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-