Рішення щодо визнання процедури «беіл-ін» ПриватБанку більше не мають змоги оскаржити

Рішення щодо визнання процедури «беіл-ін» ПриватБанку більше не мають змоги оскаржити

Укрінформ
З моменту визнання Банком Англії процедури bail-in єврооблігацій Приватбанку у процесі його націоналізації у 2016 році минуло три місяці протягом яких не надійшло жодного оскарження, що робить це рішення остаточним.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.

ПриватБанк повідомляв раніше про рішення Банку Англії від 14 травня 2021 року про визнання процедури “беіл-ін”, здійсненої Національним банком України у грудні 2016 року, стосовно чотирьох кредитів на загальну суму 595 млн дол. США, наданих компанією UK SPV Credit Finance plc на користь ПриватБанку.

Процедура “беіл-ін”, здійснена НБУ, становила важливу частину заходів вжитих державними органами України для націоналізації ПриватБанку.

Відповідно до англійського права, будь-які особи на яких поширювалося це рішення, мали три місяці з дати рішення на його оскарження в англійському суді шляхом реалізації процедури, відомої як судовий перегляд. Такий тримісячний строк наразі минув і до англійського суду не було заявлено жодної вимоги про судовий перегляд.

Таким чином, рішенню Банку Англії про визнання процедури “беіл-ін” відповідно до Акту Сполученого Королівства про банки було надано законної сили в Англії та таке рішення є наразі остаточним та не підлягає оскарженню.

У ПриватБанку вважають, що це стало ще одним важливим досягненням у відновленні банку від неплатоспроможності, яким він був до його націоналізації у грудні 2016 року.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Для того щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 млрд грн. Ексвласники банку вважають націоналізацію незаконною. Тривають судові суперечки (і в Україні, і в закордонних юрисдикціях).

Як пише Finclub.net, процедура bail-in, здійснена НБУ, стала одним із важливих заходів у збереженні ПриватБанку від неплатоспроможності.

Євробонди ПриватБанку з погашенням у 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank plc (Велика Британія), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Читайте також: Банк Англії визнав законною примусову конвертацію позик в акції ПриватБанку

Йдеться про три випуски євробондів: на $175 млн за ставкою 10,875% із погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% із погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн були погашені в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році. В межах одного з випусків також відбувся довипуск.

Bail-in - інструмент врегулювання неспроможності, який дає змогу списати або конвертувати акції, борги та інші зобов'язання банку для покриття збитків і рекапіталізації банку. Це також дає змогу покладати збитки на акціонерів і незабезпечених кредиторів шляхом анулювання або зменшення суми їхніх вимог. Цей інструмент знижує ймовірність того, що для порятунку банку знадобляться державні кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-