Аграріям відновили часткову компенсацію відсотків за користування кредитами

Аграріям відновили часткову компенсацію відсотків за користування кредитами

Укрінформ
Уряд відновив підтримку суб’єктів господарювання агропромислового комплексу (АПК) шляхом часткової компенсації відсотків за користування кредитами — у липні було спрямовано 478,8 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

"Загальна сума виплат на сьогодні складає майже 565 млн гривень. Кошти отримають понад 2,6 тис. позичальників, які подали заявки до уповноважених банків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загальний обсяг кредитів, залучений підприємствами, становить 190,0 млрд грн, з них пільгових (підлягають компенсації) – 27,0 млрд грн.

З яких, короткострокових кредитів – 10,7 млрд грн (39,6%), середньострокових – 10,1 млрд грн (37,4%), довгострокових – 6,2 млрд грн (23%).

На галузь тваринництва передбачено 4,5 млрд грн (16,8%), інші галузі – 22,5 млрд грн (83,2%).

Відмічається, що середні процентні ставки банків, під які суб’єкти господарювання АПК залучили кредити, склали 14-16% річних.

Із загальної кількості уповноважених банків, які підписали з Мінекономіки меморандум про загальні засади співробітництва (37 банків), брали участь у наданні компенсації за кредитами 31 банк.

У 2021 році для фінансової підтримки заходів у агропромисловому комплексі шляхом здешевлення передбачено 1,2 млрд грн. За період січень-липень фактично використано 47,1 відсотка від плану.

Читайте також: Допомога аграріям: у Мінекономіки розповіли про програми і назвали цифри

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України у державному бюджеті на 2021 рік передбачив 4,7 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу – на 700 млн більше, ніж у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-