«Укрнафта» виплатила понад 7,3 мільярда гривень податків

«Укрнафта» виплатила понад 7,3 мільярда гривень податків

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» у січні-липні 2021 року сплатило 7,33 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укрнафти.

«ПАТ «Укрнафта» сплатило 7,33 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів впродовж січня-липня 2021 року. У цю суму увійшли рентна плата за користування надрами, ПДВ, акцизний збір та інші податки», - йдеться у повідомленні.

За користування надрами до державного та місцевих бюджетів різних рівнів надійшли 4,3 млрд грн рентної плати. Із них 215 млн грн спрямовано до місцевих бюджетів відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти і газу.

У компанії зазначили, що найбільші надходження з рентної плати Укрнафти отримали бюджети Сумської (88,8 млн грн), Івано-Франківської (50,3 млн грн) та Полтавської (34,1 млн грн) областей.

Зазначається, що станом на 31 червня компанія не мала заборгованості перед державним бюджетом.

Як повідомлялося, за результатами 2020 року «Укрнафта» сплатила до бюджету 47,5 млрд грн податків, на 253% більше в порівнянні з 2019 роком.

Читайте також: Укрнафта не виплачуватиме дивіденди за 2020 рік

Принцип розподілу рентної плати за видобуток нафти та газу передбачає перерахування 95% рентних платежів до загального фонду державного бюджету, а 5% – до місцевих бюджетів. При цьому 2% доходів від ренти спрямовуються в районні бюджети, а 3% – до бюджетів міст обласного значення та бюджетів об'єднаних територіальних громад за місцем видобутку природних ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-