Допомога МВФ дасть можливість збільшити соцвиплати – Шмигаль

Допомога МВФ дасть можливість збільшити соцвиплати – Шмигаль

Укрінформ
Отримана цього тижня від Міжнародного валютного фонду безповоротна фінансова допомога у понад 2,7 млрд доларів дасть змогу збільшити соціальні виплати громадянам.

Як передає Укрінформ, це відзначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, коментуючи економічні підсумки тижня у Фейсбуці.

"Україна цього тижня отримала від Міжнародного валютного фонду понад 2,7 млрд доларів безповоротної допомоги. Ці кошти є частиною розподілу в межах підтримки країн-учасниць МВФ у відновленні економіки від негативних наслідків пандемії.

Отримана фінансова допомога сприятиме макроекономічній стабільності, а також дасть можливість збільшити соціальні виплати громадянам", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Як Україна витратить гроші МВФ - Мінфін розповів про кілька варіантів

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня поточного року Рада керуючих МВФ ухвалила розподіл між країнами спеціальних прав запозичення (СПЗ) для допомоги у відновленні світової економіки, яка постраждала внаслідок пандемії коронавірусу, на суму 650 млрд дол. США – це найбільший розподіл СПЗ в історії фонду.

Україна отримала від МВФ понад 2,7 млрд дол. США внаслідок розподілу СПЗ у рамках допомоги країнам-учасницям МВФ у відновленні економіки, що постраждала внаслідок пандемії коронавірусу. 23 серпня кошти надійшли на рахунки України.

Читайте також: Програму stand-by з МВФ можуть продовжити на пів року - Марченко

У Мінфіні заявили, що отримані Україною 2,7 млрд дол. США від МВФ можуть бути використані для фінансування бюджету в цьому бюджетному періоді або збережені для забезпечення фінансування бюджету в наступних бюджетних періодах.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-