Борги облгазів загрожують стабільному проходженню осінньо-зимового періоду – ОГТСУ

Борги облгазів загрожують стабільному проходженню осінньо-зимового періоду – ОГТСУ

Укрінформ
Борги облгазів перед Оператором ГТС Україна, які становлять 9,2 мільярди гривень, ставлять під загрозу стабільне проходження осінньо-зимового періоду.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ОГТСУ.

«Проблема з накопиченням боргів облгазами вимагає термінового вирішення, оскільки це вкрай негативно впливає на фінансовий стан Оператора ГТС України та ставить під загрозу безперебійне транспортування газу споживачам в осінньо-зимовий період», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, сукупний борг операторів ГРМ (обл-, міськгази) перед компанією складає 9,2 млрд грн та продовжує зростати. Лише у липні 2021 року облгази заборгували перед ОГТСУ за газ, відібраний з магістральних газогонів для власних виробничо-технологічних витрат (ВТВ), майже 137 млн грн.

Так, попри санкції та кримінальні провадження збільшився борг на 66 млн грн у Донецькоблгазу (сукупний борг – 1,1 млрд грн) та в Тернопільміськгазу – на майже 13 млн грн (0,6 млрд грн). Також негативну динаміку в липні продемонстрували Кіровоградгаз (+25 млн грн), Херсонгаз (+15 млн грн) та Мелітопольгаз (+6 млн грн).

«З настанням нового опалювального сезону ситуація з накопиченням боргів облгазів прогнозовано погіршиться. Тому наразі критично важливо до початку сезону впровадити законодавчі зміни щодо розподільчих рахунків для облгазів», - додали в ОГТСУ.

Читайте також: Заборгованість облгазів перевищує 9,4 мільярда гривень – Оператор ГТС

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для стабільного проходження опалювального сезону 2021/2022 років Україні необхідно не менше 2 млн тонн вугілля.

Водночас до початку опалювального сезону НАК «Нафтогаз України» планує накопичити у вітчизняних підземних сховищах понад 19 млрд кубометрів газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-