Рада розгляне виділення додаткових коштів гірникам - Галущенко

Рада розгляне виділення додаткових коштів гірникам - Галущенко

Фото
Укрінформ
Праця гірників має бути належно оцінена, і Міненерго спільно з народними депутатами готує відповідні рішення.

На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко під час робочої поїздки на шахту «Степова» ДП «Львіввугілля» 25 серпня, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Як зазначається, міністр спустився в забій шахти, щоб ознайомитись із процесом видобутку вугілля.

«Я особисто пересвідчився, що це важка і непересічна професія. Така праця має адекватно оцінюватись державою. Ми будемо робити все можливе, щоб закрити питання із заробітної плати, і вже досягли певних рішень. Бюджет на наступний рік має враховувати реальні потреби вуглевидобувної галузі, щоб гірники отримували зарплату систематично, а не від свята до свята», - заявив Галущенко.

Він підкреслив, що Міненерго тісно взаємодіє з народними депутатами для вирішення проблем галузі, і є "потужна команда" парламентаріїв, які опікуються питаннями шахтарів.

/ Фото: Міністерство енергетики та вугільної промисловості України

За його словами, на найближчих засіданнях Верховної Ради має бути розглянуто питання про виділення додаткових коштів на зарплати гірників у поточному році. Крім того, Міненерго зробило розрахунки необхідної суми коштів для вугільної галузі на наступний рік і надало документи на погодження до Мінфіну.

Читайте також: У Міненерго розповіли, коли перерахують понад 650 мільйонів на виплату зарплати гірникам

Міністр підкреслив, що від стабільної роботи галузі і наявності планових запасів вугілля залежить стале проходження опалювального сезону.

«Достатні запаси вугілля необхідні для стабільної роботи теплової генерації, яка покриває пікові навантаження. Це особливо важливо з огляду на те, що наступного року наша енергосистема має пройти два тестові періоди в автономному режимі роботи», - заявив Галущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-