Міністр фінансів готовий підтримати главу Державної митної служби

Міністр фінансів готовий підтримати главу Державної митної служби

Укрінформ
Міністр фінансів Сергій Марченко задоволений роботою команди Державної податкової служби (ДПС) та готовий підтримати главу Державної митної служби (ДМС) Павла Рябікіна, хоча до результатів роботи митниці "є запитання".

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Виконувач обов'язків голови податкової наразі Євген Олейніков, я ним задоволений. Оголошено конкурс. Загалом командою Держподаткової я задоволений. Це одна з найбільш професійних команд у всій Україні", - сказав Марченко.

Він додав, що, хоча у Мінфіну залишаються запитання до результатів роботи митниці та її реформування, було складно знайти людину "не з системи", яка була б готова взяти на себе відповідальність за роботу митниці.

"З митницею складніше, але Павла Рябікіна, главу Держмитниці, я готовий підтримати - уже навіть те, що він взявся за таку складну сферу, заслуговує на повагу", - сказав міністр.

Читайте також: Мінфін цьогоріч планує представити законопроєкт про непрямі методи визначення доходів

Як повідомлялося, у січні-липні 2021 року за платежами, сплату яких до бюджету контролює Державна податкова служба, надходження становили 330,5 млрд грн, розпис виконано на 106,0% (+18,6 млрд грн). Відповідно, Державна митна служба забезпечила 207,7 млрд грн надходжень, виконання - 104,1% (+8,1 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-