Мінфін цьогоріч планує представити законопроєкт про непрямі методи визначення доходів

Мінфін цьогоріч планує представити законопроєкт про непрямі методи визначення доходів

Укрінформ
Міністерство фінансів розпочало розробку законопроєкту про непрямі методи визначення доходів, документ може бути представлений поточного року.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

"Про непрямі методи ми поки що не говоримо, оскільки тільки-но почали розробляти законопроєкт", - сказав Марченко.

Він додав, що документ може з'явитися у 2021 році.

"Ми прихильники саме цієї моделі. Це питання дискусійне. Багато хто не підтримує непрямих методів визначення доходів, боїться фіскального тиску, ще чогось. Для мене це нормальна історія - коли податкова може оцінити після декларування приросту статків будь-кого", - сказав Марченко.

Він зазначив, що впровадження непрямих методів виявлення доходів було основною умовою Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо старту системи добровільного декларування доходів.

"Так, МВФ мав зауваження (щодо закону про добровільне декларування - ІФ), зокрема щодо порядку застосування. Основна умова МВФ - застосування непрямих методів контролю", - зазначив Марченко.

Читайте також: Програму stand-by з МВФ можуть продовжити на пів року - Марченко

Як повідомляв Укрінформ, непрямі методи визначення доходів громадян застосовуються для того, щоб встановити факт відповідності чи невідповідності витрат окремо взятого громадянина його доходам. Відтак, якщо витрати перевищать доходи, держава отримає право застосувати заходи контролю та примусу у зв'язку з ухиленням від оподаткування доходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-