Лещенко провів перше засідання Земельного штабу

Лещенко провів перше засідання Земельного штабу

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко 19 серпня офіційно запустив Земельний штаб. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Безумовно, ринок землі потребує операційної підтримки, суспільного обговорення та вдосконалення в процесі правозастосування. З цією метою сьогодні розпочав роботу спеціальний Земельний штаб. Його мета – дати землевласникам і товаровиробникам чітке розуміння можливостей, які перед ними відкрила земельна реформа», – сказав Лещенко.

До Земельного штабу увійшли представники депутатського корпусу, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, Нотаріальної палати України, Незалежної асоціації банків України, а також низки інших профільних асоціацій.

Переглянути перше засідання Земельного штабу можна за посиланням. Надалі такі обговорення відбуватимуться щомісяця.

Читайте також: Зоною ризикованого землеробства у найближчі роки можуть стати 2/3 території України - Лещенко

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 1 липня 2021 року відкрився ринок землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи – громадяни України з обмеженням у 100 га в одні руки. Питання продажу землі особам без громадянства та іноземцям вирішуватиметься на загальнонаціональному референдумі.

За період із 1 липня по 15 серпня в Україні зареєстровано правочини стосовно 14,83 тис. га земель. За площею приватизованих земель лідирують Полтавська (1 774,7 га) та Харківська (1 712,9 га) області, за кількістю укладених угод - Київська область (923).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-