Ціни на нафту зростають після тривалого зниження

Ціни на нафту зростають після тривалого зниження

Укрінформ
Ціни на нафту піднімаються на торгах 20 серпня після падіння протягом шести сесій поспіль.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 20 серпня становить 66,57 дол. за барель, що на 0,18% вище за ціну на час закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер, 19 серпня, ці контракти подешевшали на 2,6%, до 66,45 дол. за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на ранок 20 серпня 64,09 дол. за барель, що на 0,63% вище підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів опустилася на 2,7%, до 63,69 дол. за барель.

Читайте також: Просто додай... нафти

Строк дії вересневих ф'ючерсів на WTI спливає в п'ятницю. Жовтневі контракти, що більш активно торгуються, подорожчали під час торгів на 0,27%, до $63,67 за барель.

Із початку поточного тижня Brent подешевшала на 5,5%, WTI - більш ніж на 6%. Зниження тривало шість сесій поспіль, що є найтривалішим аналогічним періодом із лютого 2020 року, пише видання MarketWatch.

Тиск на ринок чинять побоювання трейдерів щодо перспектив попиту на нафту через поширення штаму COVID-19 "Дельта". Особливе занепокоєння викликають країни Азії, зокрема, ключовий імпортер нафти Китай, який запровадив заходи для обмеження пересування громадян через пандемію, пише Bloomberg.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-