Кіберполіція і НБУ разом протидіятимуть злочинам у банківській сфері

Кіберполіція і НБУ разом протидіятимуть злочинам у банківській сфері

Укрінформ
Департамент кіберполіції Нацполіції співпрацюватиме з Національним банком для ефективнішої протидії злочинам у банківській сфері у межах підписаного Меморандуму.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції, передає Укрінформ.

Підписи під меморандумом поставили начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак та директор Департаменту безпеки Національного банку України Ігор Коновалов.

"Відтепер сторони поєднуватимуть свій фаховий та ресурсний потенціал для пошуку, збору та аналізу фактів вчинення кіберзлочинів та проявів кібершахрайства у банківському та фінансовому секторах України”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з положеннями меморандуму, сторони координуватимуть дії у разі виявлення кіберзагроз, кіберзлочинів у фінустановах.

Кіберполіція та Нацбанк також планують проводити превентивну роботу з підвищення поінформованості громадян щодо безпеки в кіберпросторі.

Гринчак зазначив, що кіберзахист у банківській системі України та у сфері переказу коштів у час диджиталізації є надважливим завданням.

"Таке завдання можливо виконати лише за умови тісної співпраці та обміну інформацією. Спільно з фахівцями Нацбанку ми зможемо оперативно реагувати на кіберінциденти в даній сфері та вчасно повідомляти про нові форми загроз», - зазначив Гринчак.

Читайте також: НБУ розробляє рекомендації з посилення безпеки онлайн-банкінгу

Зі свого боку директор Департаменту безпеки Нацбанку висловив перконання, що "підписання меморандуму та тісніша координація наших спільних зусиль, спрямованих на підвищення ефективності протидії кіберзлочинності, дозволять піднести на якісно новий рівень нашу співпрацю у сфері кіберзахисту фінансової системи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-