НБУ розробляє рекомендації з посилення безпеки онлайн-банкінгу

НБУ розробляє рекомендації з посилення безпеки онлайн-банкінгу

Укрінформ
Національний банк України розробляє методичні рекомендації з посилення безпеки операцій в онлайн-банкінгу, онлайн-операцій з використанням карток, мобільних застосунків та чатботів у месенджерах.

Про це під час брифінгу в Укрінформі сказав заступник голови Національного банку України Олексій Шабан.

Він зазначив, що інформація, вказана на платіжних картках, досить часто використовується зловмисниками в шахрайських схемах.

"Для того щоб громадяни були впевнені в тому, що їх банк доволі захищений від шахрайських атак, ми розробляємо і скоро опублікуємо методичні рекомендації для банків з безпеки та моніторингу операцій, в тому числі з використанням платіжних карток, побудови мобільних застосунків, інтернет-банкінгу та чатботів", - розповів Шабан.

Він додав, що рекомендації будуть базуватися на принципах побудови та організації кібербезпеки. Зокрема, вони міститумуть вимоги до мобільних застосунків, механізми запобігання використання втрачених даних, заходи з відновлення доступу до застосунку (аккаунта), вимоги до процедури зміни фінансового номера та вимоги до захисту операцій з платіжними картками.

Читайте також: НБУ підвищує кіберзахист у сфері переказу коштів

Як повідомляв Укрінформ, НБУ підвищує кіберзахист у сфері переказу коштів. Постановою Правління Національного банку України від 19 травня 2021 року №43 затверджено Положення про захист інформації та кіберзахист у платіжних системах. Документ, зокрема, передбачає вимоги до використання засобів захисту інформації та підвищення рівня безпеки платіжних послуг для користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-