Конкурс на посаду директора Бюро економічної безпеки: суд відкрив нове провадження

Конкурс на посаду директора Бюро економічної безпеки: суд відкрив нове провадження

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Дениса Осмоловського до конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

"Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, позивач просить визнати протиправним рішення комісії, затверджене протоколом від 29 липня 2021 №3, в частині, що стосується організації тестування на знання законодавства та вербально-логічне мислення, проведення перевірок, передбачених Законами “Про запобігання корупції” та “Про очищення влади”, затвердження зразків тестових завдань та формули рейтингування кандидатів на посаду очільника БЕБ тощо.

На думку позивача, цим рішенням було протиправно розширено обсяг повноважень конкурсної комісії.

У суді також нагадують, що в провадженні ОАСК уже перебуває справа за позовом Дениса Осмоловського до Кабінету Міністрів щодо оскарження утворення Бюро економічної безпеки України.

Згідно з інформацією на Урядовому порталі, Денис Осмоловський був одним із кандидатів на посаду директора БЕБ.

Читайте також: Комісія обрала трьох кандидатів на посаду директора Бюро економічної безпеки

Як повідомлялося, Верховна Рада 28 січня ухвалила Закон “Про Бюро економічної безпеки України”.

12 травня Кабінет Міністрів утворив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. На участь у конкурсі на посаду голови БЕБ надійшло 57 пакетів документів.

13 серпня комісія з проведення конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки обрала три кандидатури, які подасть на розгляд Прем’єр-міністру: Василя Горбаля, Аттіли Ковчі та Вадима Мельника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-