Стартова ціна ОГХК визначена відповідно до міжнародних стандартів - радник із приватизації

Стартова ціна ОГХК визначена відповідно до міжнародних стандартів - радник із приватизації

Укрінформ
Стартова ціна приватизаційного аукціону АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" була визначена відповідно до кращих міжнародних стандартів та українського законодавства, при цьому кінцеву вартість підприємства буде сформовано в ході торгів 31 серпня.

Як передає Укрінформ, про це в коментарі РБК-Україна повідомив Віталій Струков, керуючий партнер BDO Корпоративні фінанси (BDO Corporate Finance), компанії, яка є радником з приватизації АТ "ОГХК".

За його словами, очікується висока конкуренція, отже ціна продажу підприємства може значно перевищити стартові 3,7 млрд грн.

Стартова ціна підприємства була сформована за результатами оцінки із застосуванням кількох різних методик, вона повністю відповідає вимогам законодавства й міжнародним стандартам.

"Стартова ціна 100% корпоративних прав АТ "ОГХК" визначена у повній відповідності до українського законодавства та міжнародних стандартів. Зокрема, була зроблена оцінка за методом дисконтованих грошових потоків (DCF Valuation) та за мультиплікаторами аналогічних компаній (Peer Multiple Valuation). За результатами оцінки всіма методами було сформовано пропозицію ціни, яку схвалено Аукціонним комітетом – 3,7 млрд грн", – зазначив він.

Утім, ринкова вартість підприємства може перевищити початкову оцінку й буде визначена на висококонкурентному аукціоні.

"При цьому важливо наголосити, що 3,7 млрд грн – це саме стартова ціна. Кінцева вартість підприємства буде визначена на аукціоні, який відбуватиметься на підвищення з кроком у 50 млн грн. До АТ "ОГХК" мають сильний інтерес кілька міжнародних компаній, отже на аукціоні ми очікуємо значну конкуренцію. Кінцева ціна продажу може значно перевищити стартову та сягнути 5 млрд грн", - зазначив керуючий партнер BDO Corporate Finance.

Позитивно на результати аукціону вплине і придбання ОГХК нової ліцензії на розробку Селищанського родовища в Житомирській області.

"Минулого тижня ОГХК була визначена переможцем аукціону на Селищанське родовище титанових руд у Житомирській області. Розширення запасів додатково підвищить привабливість ОГХК для потенційних покупців. Крок аукціону на збільшення ціни по ОГХК становить 50 млн грн, таким чином вже у першому раунді торгів витрати ОГХК на Селищанське родовище будуть компенсовані", – зазначив Струков.

Як повідомлялося, АТ "ОГХК" – перший із об’єктів програми великої приватизації, яку реалізує Фонд державного майна України. Початково стартова ціна підприємства становила 2,1 млрд грн, втім завдяки покращенню фінансових показників та розширенню сировинної бази, оцінка зросла до 3,7 млрд грн.

Читайте також: Уряд затвердив умови приватизації Об’єднаної гірничо-хімічної компанії

АТ "ОГХК" є лідером в Європі та входить до десятки найбільших у світі компаній з видобутку титанових та цирконових руд. Виробляє понад 350 тис. тонн концентратів титанових руд та циркону, що експортуються до 35 країн. ОГХК створено урядом України в 2014 році з метою об'єднання Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, які були повернуті після лізингу у власність держави.

Фонд державного майна планує у 2021 році отримати від приватизації 12 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-