Нацбанк застосував заходи впливу до восьми небанківських фінустанов

Нацбанк застосував заходи впливу до восьми небанківських фінустанов

Укрінформ
Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив на засіданні 13 серпня 2021 року рішення застосувати до восьми небанківських фінансових установ заходи впливу за порушення законодавства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк як орган, що здійснює регулювання та нагляд за діяльністю банків і небанківських фінансових установ, виявив з боку восьми небанківських фінансових установ невиконання нормативно-правового акту Національного банку України, а саме Постанови Правління № 16 від 11 лютого 2021 року “Про затвердження Правил розрахунку небанківськими фінансовими установами України загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки за договором про споживчий кредит” (далі – Правила).

Фінансові установи, в діяльності яких були зафіксовані порушення: ТОВ “Сенс Кредит”, ТОВ “Просто Позика”, ТОВ “ФК “Центр Фінансових рішень”, ТОВ “ФК “Кредит-Капітал",ТОВ “ФК “Н.А. груп”, ТОВ “ФК “Воллєт”, ТОВ “Партнер Фінанс”, ТОВ “Бі Ел Дди Мікрофінанс”. Вказані фінансові установи не виконували вимоги Правил щодо надання споживачам Графіку платежів згідно встановленої форми, щодо розрахунку реальної річної процентної ставки, а також не привели свою діяльність у відповідність до вимог Правил. До вказаних небанківських фінансових установ Національний банк застосував захід впливу у вигляді зобов’язання ужити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли вчиненню порушення у строк до 6 вересня 2021 року.

Читайте також: Нацбанк анулював трьом компаніям ліцензії через відмову в проведенні перевірки

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 13 серпня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-