У Мінінфраструктури знають, як викорінити корупцію при підготовці моряків

У Мінінфраструктури знають, як викорінити корупцію при підготовці моряків

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України готове співпрацювати з морською галуззю задля подолання корупції в системі підготовки та дипломування моряків.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказав директор директорату морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України Ярослав Іллясевич.

"Ми готові надавати підтримку, співпрацювати з морською галуззю, аби викорінити корупцію. Система підготовки молодих моряків, видача відповідних сертифікатів, паспортів має бути прозорою, регулюватись державою, цінова політика - зрозумілою", - сказав Іллясевич.

Він зазначив, що проблеми із закладами підготовки моряків не нові, так само, як і з процесом видачі дипломів та кваліфікаційних документів.

Читайте також: Система сервісів для моряків в Україні досі призупинена - Морська палата

За словами Іллясевича, що нині у керівництва Міністерства інфраструктури є чітке розуміння, як саме можна вирішити всі проблеми, пов'язані з дипломуванням моряків. Зокрема, Мінінфраструктури вже відновило можливість верифікації документів моряків, і з моменту відновлення її пройшло понад 2 тис документів.

Крім цього, у відомстві планують подовжити дію документів моряків до червня 2022 року для тих моряків, які мають контракти з судноплавними компаніями на цей період. Також, Мінінфраструктури найближчим часом проведе перевірку Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, і за її результатами будуть прийняті відповідні кадрові рішення.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2021 року кіберфахівці Служби безпеки України у співпраці з Міністерством інфраструктури викрили і заблокували масштабну злочинну схему оформлення дозвільних документів моряків. За інформацією спецслужби, орієнтовний розмір неправомірної вигоди, яку зловмисники отримували щороку, сягав понад 150 млн доларів.

У цій схемі об’єднали роботу мережі агентів-посередників, які за винагороду «допомагали» морякам проходити регулярне підтвердження своєї кваліфікації, і несанкціоноване втручання в державний реєстр. Мінцифри та Мінінфраструктури працюють над перезапуском державного реєстру документів моряків.

Вііцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на брифінгу 3 серпня заявив, що Мінцифри спільно з Мініфраструктури спільно працюють над поверненням державі реєстру, який знаходився у руках приватних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-