В Україні оголосили тендер на будівництво сховища осклованих високоактивних відходів

В Україні оголосили тендер на будівництво сховища осклованих високоактивних відходів

Укрінформ
В Україні оголошено тендер на будівництво сховища для проміжного зберігання високоактивних відходів (ВАВ), які повертаються з Росії після переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС. Очікувана вартість закупівлі - 3,843 млрд грн.

Як передає Укрінформ, оголошення про тендер розміщене у системі публічних закупівель Prozorro.

Тендер оголосило Державне спеціалізоване підприємство "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами" (ЦППРВ), що належить до сфери управління Державного агентства з управління зоною відчуження.

Тендер передбачає виготовлення робочої документації (стадія «Р»), науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи, поставку та монтаж обладнання. Сховище буде призначене для довгострокового зберігання протягом 100 років 260 кубометрів осклованих ВАВ, які повертаються з РФ після переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС з реакторів ВВЕР-440.

Передбачається, що об’єкт буде введений в експлуатацію в одну чергу без виділення пускових комплексів. Роботи мають завершитися до грудня 2023 року.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій — 13 вересня. Аукціон запланований на 19 жовтня.

Читайте також: В Енергоатомі не задоволені темпами будівництва сховища осклованих ВАВ

Як повідомлялося, у березні 2020 року ДАЗВ затвердило проєкт будівництва сховища для проміжного зберігання високоактивних відходів. Однак у жовтні ДСП "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами" скасувало результати тендеру на відбір виконавця з розробки проєктної документації сховища. Рішення про те, що торги скасовані чи визнані такими, що не відбулися, було ухвалене через порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-