Україна та США мають поглибити стратегічний енергетичний діалог - Галущенко

Україна та США мають поглибити стратегічний енергетичний діалог - Галущенко

Укрінформ
Україна та США мають поглибити стратегічний енергетичний діалог, який є ефективним інструментом для пришвидшення процесів декарбонізації. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України за результатами зустрічі міністра енергетики Германа Галущенка з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін та директором місії USAID Джеймсом Хоупом в рамках підготовки візиту Президента Володимира Зеленського до США.

"Під час візиту до Сполучених Штатів для нас важливо обговорити перспективи поглиблення стратегічного енергетичного діалогу. Це питання тісно пов’язано з кліматичними змінами і стосується завдань, які ми ставимо перед собою щодо декарбонізації через трансформацію енергетичної галузі і енергетичну безпеку, – зазначив Галущенко.

Він також повідомив, що Україна планує виводити з експлуатації застарілі блоки теплових електростанцій, які зношені на 90%. За словами міністра, разом із синхронізацією із європейською енергосистемою ENTSO-E та інтеграцією України до європейських енергоринків це стане важливою частиною процесу загальної декарбонізації електроенергетики Європейського Союзу.

Крім того, Галущенко зауважив, що Україна вбачає значний потенціал поглиблення партнерства з компанією Westinghouse у питаннях безпеки, добудови нових блоків українських АЕС і постачання на атомні електростанції ядерного палива.

Читайте також: Стратегія енергобезпеки визначає 29 загроз - Галущенко

Як повідомлялося, Білий дім підтвердив, що зустріч Президентів США й України в Вашингтоні може відбутися 30 серпня. У Вашингтоні будуть обговорюватися питання безпеки, в тому числі енергетичної, та питання реформ, зокрема правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-