Програма 5-7-9% урівноважила цінову пропозицію на банківському ринку - Марченко

Програма 5-7-9% урівноважила цінову пропозицію на банківському ринку - Марченко

Укрінформ
Завдяки ініційованій Президентом "Доступні кредити 5-7-9%" держава підтримала бізнес під час карантину і водночас урівноважила цінову пропозицію на банківському ринку.

Як передає Укрінформ, про це міністр фінансів Сергій Марченко заявив у Фейсбуці.

"Програма 5-7-9% врівноважила цінову пропозицію на банківському ринку, створила однакові цінові умови для всіх", - зазначив міністр.

За його словами, це дозволило усім банкам України запропонувати своїм клієнтам в умовах коронакризи прийнятні умови фінансування та реструктуризації заборгованості і зберегти клієнтську базу "без значного негативного впливу на прибутковість операційної діяльності".

При цьому банки з українським капіталом на рівних конкурували з банками з іноземним капіталом.

Учасниками програми є 33 українські банки, нагадав міністр.

"У багатьох країнах Європи антикризові заходи подовжені до кінця 2021 року. Ми працюємо, щоб оновити програму та підтримати бізнес, який цього потребує", - підсумував Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, державна програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. На 9 серпня 2021 року уповноважені банки від моменту старту програми видали кредитів на загальну суму 56,7 млрд грн, із них минулого тижня - 909,4 млн гривень.

Читайте також: Завдяки доступним кредитам майже 200 тисяч українців зберегли та отримали робочі місця

За даними Мінфіну, за результатами 2020 року підприємці, які взяли участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9%", збільшили обсяг відрахувань до держбюджету податку на прибуток на 19%, сплати єдиного соціального внеску – на 8%. Програмою скористалися понад 21,5 тис. підприємств.

Читайте також: Держпрограма доступних кредитів підтримала бізнес під час карантину - Мінфін

За даними Мінекономіки, завдяки програмі було збережено понад 172 тис. робочих місць та створено понад 19 тис. нових робочих місць, що надало можливість бізнесу пережити карантинні обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-