За час роботи Українського фонду стартапів профінансували  200 проєктів – Мінфін

За час роботи Українського фонду стартапів профінансували 200 проєктів – Мінфін

Укрінформ
За час роботи Українського фонду стартапів профінансовано майже 200 проєктів на 5 млн дол.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"За час функціонування Українського фонду стартапів, який підпорядкований Мінфіну, уже отримано понад 3 тис. заявок. За результатами відбору та оцінювання профільних експертів було профінансовано майже 200 стартапів на загальну суму близько 5 мільйонів доларів", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні загальна сума інвестицій у стартапи-переможців грантової програми Фонду становить 23 млн дол., а також 21 млн дол. суміжних сервісів.

«Серед переможців Грантової програми Фонду лідирують стартапи з індустрії агротехнологій, AI (Штучного інтелекту) та охорони здоров'я. Окрім того, Фонд заохочує команди стартаперів подавати проекти з розвитку електронного урядування (eGovernment), промисловості, інфраструктури та інших напрямків, які, безумовно, роблять значний вклад в розвиток інноваційної стартап-екосистеми, економіки та держави в цілому», - пояснив заступник міністра фінансів, член наглядової ради Фонду Олександр Кава.

Читайте також: МХП підписав меморандум про співпрацю з Українським фондом стартапів

Як повідомлялося, станом на 1 липня 2021 року наглядова рада Українського фонду стартапів вже затвердила фінансування 130 стартапів за у рамках Pitch Day, а також 65 стартапів в рамках Акселераційної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-