Одеський порт вперше за пів року отримав прибуток

Одеський порт вперше за пів року отримав прибуток

Фото
Укрінформ
За підсумками роботи у липні ДП «Одеський морський торговельний порт» буде отримано позитивний фінансовий результат від господарської діяльності на рівні 1,3 млн гривень. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Мінінфраструктури.

Серед причин — запровадження зваженої тарифної політики, залучення нових клієнтів, скорочення витрат підприємства та модернізація обладнання.

Попередні періоди були збитковими для підприємства. Зокрема, у червні був зафіксований збиток у розмірі 9,4 млн гривень. За останні півроку загальний збиток підприємства склав 29 млн гривень.

Вперше за останні 6 місяців отримає прибуток від своєї діяльності Портфлот Одеського порту. Показник за червень в обсязі 4 млн грн - найбільший з липня минулого року. Успішний результат продемонстровано не зважаючи на те, що загалом липень був місяцем з найменшою кількістю суднозаходів з початку 2021 року.

Одеський морський торговельний порт / Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

Позитивні результати за липень показали також підрозділи «ПСМ-650» та навчальний центр.

Позитивну тенденцію демонструє підрозділ судноремонту ВСП Судноверф «Україна», який досяг точки беззбитковості. Зокрема, минулого місяця тут була спущено на воду декілька суден.

Читайте також: Оновлення портів потребує близько ₴17 мільярдів капінвестицій - Кубраков

Нагадаємо, що нещодавно на засіданні Національної ради реформ Міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів про плани розвитку портового господарства України. Зокрема, він наголосив на важливості залучення інвестиції в портову інфраструктуру завдяки зниженню дивідендів та розвитку державно-приватного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-