Кабмін переніс запровадження 5G на наступний рік

Кабмін переніс запровадження 5G на наступний рік

Укрінформ
Кабмін переніс тендер на видачу ліцензій з користування радіочастотами 5G зв'язку з жовтня 2021 року на лютий 2022 року через відсутність фінансування на проведення науково-дослідних робіт з визначення вартості радіочастотного ресурсу у діапазонах 700 МГц та 3400-3800 МГц для впровадження такого виду зв'язку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне розпорядження уряд ухвалив на засіданні 4 серпня.

Згідно з пояснювальною запискою до розпорядження, уряд вніс зміни до плану заходів із впровадження в Україні системи мобільного зв'язку п'ятого покоління і переніс дату проведення тендеру на видачу ліцензій з користування радіочастотами 5G. Крім цього, уряд змінив дату надання прав переможцям тендеру на користування частотами у діапазонах 700 МГц та 3400-3800 МГц з грудня 2021 на квітень 2022.

Зазначається, що відтермінування запуску 5G зумовлене відсутністю фінансування на проведення науково-дослідних робіт з визначення вартості радіочастотного ресурсу, яке мала провести Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) у червні 2021 року. Пункт про проведення такого дослідження виключено зі зміненого плану заходів.

Своїм розпорядженням Кабмін також зобов'язав Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) провести дослідження можливості спільного використання радіоелектронних засобів спеціальних користувачів і системи мобільного 5G зв'язку. Це дослідження має бути проведене у грудні 2021 року.

Читайте також: Кабмін призначив тимчасового керівника АРМА

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 11 листопада 2020 року ухвалив розпорядження, яким затвердив план заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв'язку п'ятого покоління (5G). Документ встановлює перелік необхідних заходів для забезпечення впровадження в Україні системи 5G та забезпечує їх проведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-