Посол: Торгівля зброєю між Канадою та Україною вільна від адмінперешкод

Посол: Торгівля зброєю між Канадою та Україною вільна від адмінперешкод

Укрінформ
Україна та Канада прибрали усі адміністративні перепони, які раніше перешкоджали повноцінній торгівлі зброєю між державами.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Ми розчистили адміністративні завали й перешкоди для спільної роботи та торгівлі зброєю й створили умови для налагодження спільного виробництва”, - сказав Шевченко.

Він нагадав, що “кілька років тому ми добилися включення України до переліку держав, з якими Канада може торгувати стрілецькою зброєю”. “Тому я очікую, що у нас обов’язково будуть спільні історії успіху. Дипломатична та адміністративна робота зроблені, й далі все повинно визначатися потребам й можливостями Збройних сил України”, - зазначив посол.

Читайте також: Торгівля між Канадою та Україною за рік впала на 9% - посол

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року Канада внесла Україну до Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї. Україна стала сороковою країною світу у цьому списку. Експорт зброї усе одно підпадає під жорсткі регулювання, але з включенням України до цього переліку представники канадської оборонної індустрії отримали юридичне право подавати до МЗС запити на експорт спеціального обладнання до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-