Уряд затвердив порядок надання комплексної послуги «е-Підприємець»

Уряд затвердив порядок надання комплексної послуги «е-Підприємець»

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок надання комплексної послуги, яка надає можливість започаткувати власну справу шляхом подання єдиного запиту на порталі «Дія».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 4 серпня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, послуга «е-Підприємець» запроваджується в рамках експериментального проєкту зі спрощення умов для започаткування та провадження підприємницької діяльності в Україні.

Ця послуга надає громадянам можливість відкрити власну справу (відкрити ресторан, кафе, магазин, або салон краси), шляхом подання одного запиту через державний портал електронних послуг «Дія».

Планується, що в межах реалізації експериментального проєкту «е-Підприємець» всі необхідні для відкриття бізнесу дії можна буде здійснити за одним запитом через портал «Дія».

Читайте також: Уряд розширив функціонал порталу «Дія»

Зокрема, громадяни зможуть: зареєструвати ФОП або ТОВ, зареєструватися платником єдиного податку, отримати ліцензію на оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, отримати ліцензію на оптову торгівлю пальним, зареєструвати реєстратор розрахункових операцій, повідомити про прийняття на роботу працівників, подати інформацію про вакансію, зареєструвати оператора потужностей харчового ринку, зареєструвати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам протипожежної безпеки та вимогам законодавства з питань охорони праці, отримати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та відкрити банківській рахунок.

Як повідомляв Укрінформ, бренд і концепцію застосунку та порталу державних послуг «Дія» представили у 2019 році в Києві. Онлайн-реєстрація ФОП стала однією з перших послуг, запущених на порталі. З травня 2021 року ця послуга надається автоматично без посередництва людей. Крім цього, на порталі «Дія» можна скористуватися послугами Державної податкової служби, зокрема сплатити ЄСВ для ФОП І-ІІІ груп та подати податкову декларацію.

Послуга з реєстрації ТОВ на порталі «Дія» надається з жовтня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-