Мінекономіки пристосує діяльність центрів зайнятості до потреб роботодавця

Мінекономіки пристосує діяльність центрів зайнятості до потреб роботодавця

Укрінформ
Мінекономіки розпочало процес переорієнтації роботи Державних центрів зайнятості під потреби роботодавця.

Як передає Укрінформ, про це розповів перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко під час онлайн зустрічі з членами Європейської бізнес-асоціації, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Зараз ми опрацьовуємо спільну концепцію з реформи центрів зайнятості. На часі - питання їх перепрофілювання під потреби роботодавця. Також ідеться про вдосконалення та осучаснення систем навчання, перепідготовки кадрів. Це низка простих речей, які можна змінювати вже зараз у напрямку потреб роботодавців та шукачів роботи», – зазначив Любченко.

Також він заявив про посилення зворотного зв’язку з роботодавцями та бізнесом щодо державного замовлення у вищій освіті.

"Україна щорічно інвестує близько 40 млрд грн на безкоштовну вищу освіту. І ця інвестиція має бути розумною та виваженою – необхідний діалог щодо потреб економіки, визначення пріоритетів, на підготовку яких саме спеціалістів державі необхідно витрачати кошти", - сказав перший віцепрем’єр.

Читайте також: За результатами І півріччя очікується зростання ВВП на 1% - Любченко

Позитивним зрушенням у розв’язанні питання дефіциту кадрів Любченко назвав політику уряду щодо наближення закладів професійно-технічної освіти до потреб територіальних громад та передачі їх у комунальну власність громад. На його думку, така політика є корисною для розвитку регіональних економік та запорукою розвитку місцевого бізнесу.

Як повідомлялось, Мінекономіки з 2 серпня цього року запустило анонімне опитування про роботу служби зайнятості. По завершенні опитування буде проведено аналіз відгуків, які допоможуть визначити напрями подальшої трансформації системи в інтересах клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-