За результатами І півріччя очікується зростання ВВП на 1% - Любченко

За результатами І півріччя очікується зростання ВВП на 1% - Любченко

Укрінформ
За результатами січня-червня 2021 року очікується зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 1%.

Як передає Укрінформ, про це розповів перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко під час онлайн зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Під час зустрічі стало відомо, що у першому кварталі цього року було зафіксовано падіння ВВП на 2,2% в порівнянні з 1 кварталом 2020 року. Але впродовж другого кварталу ситуацію вдалося виправити і за результатами першого півріччя очікується зростання ВВП на 1%", - йдеться в повідомленні.

Також позитивною тенденцією є темпи зростання заробітної плати, що у два рази перевищують темпи росту споживчих цін.

Любченко відзначив, що держава зосереджує свої можливості на стимулюванні економіки в тих точках росту, які сьогодні обраховані.

"Наразі відбувається низка консультацій з галузевими організаціями, асоціаціями з пошуку діючих виробництв, які держава може підтримати у різний спосіб. Це може бути підтримка за механізмом інвестиційних нянь, розвиток інвестиційних парків, податкові пільги та багато різних механізмів", - повідомив Любченко.

За його словами, такі заходи сприятимуть росту ВВП до 4 % вже у цьому році та збільшенню зайнятості.

Читайте також: Нацбанк зберігає прогноз зростання ВВП у 2021 році на рівні 3,8%

Під час зустрічі перший віцепрем’єр-міністр відмітив позитивну тенденцію, збільшення зайнятості у найбільш ризикованих галузях з точки зору легального працевлаштування – сільському господарстві та будівництві. За перше півріччя цього року ці сфери показали збільшення офіційних повідомлень роботодавців про прийняття на роботу на 20 %.

«Це дуже позитивний сигнал, реакція бізнесу та суспільства на процеси, які відбуваються в країні. Адже легальна зайнятість породжує відповідальність у вигляді соціальних внесків, пенсійного забезпечення та соціального захисту», - наголосив Любченко.

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозами НБУ ВВП України у 2021 році зросте на 3,8% завдяки внутрішньому попиту і сприятливими умовами зовнішньої торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-