Кошти від МВФ у сумі $2,7 мільярда надійдуть до Нацбанку

Кошти від МВФ у сумі $2,7 мільярда надійдуть до Нацбанку

Укрінформ
Кошти від загального розподілу МВФ спеціальних прав запозичення (СПЗ) у розмірі 2,7 млрд дол. надійдуть на рахунок Національного банку, а куди їх направити, вирішуватиме Міністерство фінансів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НБУ у Телеграмі.

Рада керуючих Міжнародного валютного фонду затвердила розподіл спеціальних прав запозичень на суму 650 млрд дол. Як і прогнозувалося раніше, близько 2,7 млрд дол. з цієї суми отримає Україна. Зарахування коштів в Україну має відбутися вже до кінця серпня. Ці кошти надійдуть на рахунок НБУ.

Згідно з чинним законодавством, фінансовим агентом щодо СПЗ, тобто органом, що ухвалюватиме рішення про їхнє використання, є Міністерство фінансів України. Національний банк надасть свої пропозиції щодо використання відповідних коштів.

"Ми цінуємо партнерські стосунки з МВФ. Національний банк незмінно дотримується позиції про необхідність продовження співпраці з Фондом, зокрема у межах чинної програми, та виконання Україною всіх взятих на себе зобов'язань", – зазначив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Читайте також: Україна отримає від МВФ близько $2,7 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, виконавча рада МВФ погодилася з пропозицією директора-розпорядника Фонду Крісталіни Георгієвої про новий загальний розподіл СПЗ у розмірі, еквівалентному 650 млрд дол. (найбільший розподіл в історії МВФ), для задоволення довгострокових глобальних потреб у резервах під час найглибшої кризи з часів Великої депресії. Зважаючи на розмір квоти України в МВФ (0,42%), наша держава може отримати близько 2,73 млрд дол.

Спеціальні права запозичення (англ. Special Drawing Rights, SDR) – штучний резервний і платіжний засіб, емітований Міжнародним валютним фондом. Має тільки безготівкову форму у вигляді записів на банківських рахунках. Цей платіжний засіб було створено МВФ у 1969 році як додаток до існуючих резервних активів країн-членів Фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-