АВМ рекомендує погоджувати ціни на молоко-сировину без ПДВ

АВМ рекомендує погоджувати ціни на молоко-сировину без ПДВ

Укрінформ
Асоціація виробників молока (АВМ) рекомендує молочно-товарним фермам продовжувати погоджувати ціни на молоко-сировину без урахування ПДВ.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в АВМ з огляду на те, що від неділі, 1 серпня, відновлено ставку податку на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20% на живу ВРХ, молоко-сировину та іншу аграрну сировину.

"ДПС, Мінагро та аграрні асоціації розраховували на публікацію закону у серпні - згідно із законом, його норми набувають чинності з 1-го числа місяця наступного за місяцем публікації. Відтак, при офіційній публікації в серпні, перехід на нову ставку ПДВ застосовували б з 01.09. Це було б логічною та послідовною політикою, адже бізнесу і тій самі податковій службі необхідний перехідний період для адаптації до нових вимог", сказала Ганна Лавренюк, генеральний директор Асоціації виробників молока.

Як повідомлялось, у передостанній робочий день липня Закон України №1600-IX, який скасовує норму про знижену ставку ПДВ на проміжну сировину тваринництва, було повернуто із підписом Президента. А вже 31 липня закон було офіційно опубліковано.

Читайте також: В Україні зменшилось виробництво молока та яєць — Держстат

Ставка 20% ПДВ відновлюється на таку сільськогосподарську продукцію: велика рогата худоба, жива; свині, живі; вівці, живі; молоко незбиране); жито; овес; насіння льону, подрібнене/неподрібнене; насіння та плоди інших олійних культур, подрібнене/неподрібнене; цукрові буряки.

Ставка ПДВ у 14% залишається при операціях з постачання пшениці і суміші пшениці та жита (меслин), ячменю, кукурудзи, а також подрiбнених/неподрiбнених соєвих бобів, насіння свиріпи або ріпаку, насіння соняшнику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-