Нафтогаз достроково закачав 17 мільярдів кубів газу до сховищ

Нафтогаз достроково закачав 17 мільярдів кубів газу до сховищ

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» достроково виконала план уряду, який передбачав на середину жовтня закачати в підземні сховища газу (ПСГ) щонайменше 17 млрд кубометрів природного газу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі НАК «Нафтогаз України».

Станом на 1 серпня у ПСГ вже зберігається більше 17 млрд кубометрів блакитного палива, що значно більше за показники на ту ж саму дату 2016-2019 років.

«Компанія продовжує імпортувати газ та закачувати його до сховищ. За нашим внутрішнім планом, обсяги мають бути ще більшими», — зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

За його словами, на сьогодні в українських газосховищах у режимі «митний склад» також зберігається 3,9 млрд кубометрів газу, який належить іноземним трейдерам та приватним компаніям-резидентам.

Читайте також: Нафтогаз міг отримати за квартал до 105 мільярдів збитку - Вітренко

У Нафтогазі розраховують, що за нормальних умов функціонування ринку приватні компанії будуть реалізовувати обсяги газу, які вони зберігають в підземних сховищах, в Україні, а не за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Укртрансгаз», підпорядковане НАК «Нафтогаз України», щодня закачує у підземні сховища газу щонайменше 30 млн кубометрів газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-