Кабмін змінив порядок проведення аукціонів з продажу електроенергії

Кабмін змінив порядок проведення аукціонів з продажу електроенергії

Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку проведення електронних аукціонів з продажу електроенергії на ринку двосторонніх договорів (РДД).

Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду, передає кореспондент Укрінформу.

Згідно з пояснювальною запискою, внесення змін обумовлене ситуацією, що склалася на ринку електроенергії упродовж травня - липня. Тоді через маніпуляції ціна електроенергії штучно занижувалася, не покриваючи навіть собівартості її виробництва. Крім того, спостерігалося невиконання контрагентами зобов'язань за двосторонніми договорами.

Зміни до правил проведення аукціонів передбачають, що у спеціальних сесіях із продажу пакетів лотів за двосторонніми договорами братимуть участь покупці, які належать державі, або засновані державними компаніями юридичні особи.

На таких покупців покладатиметься обов'язок вчасно та у повному обсязі оплачувати придбану електроенергію, незалежно від факту її фізичного споживання ("бери або плати").

Рішення прийняте з доопрацюванням.

Читайте також: НКРЕКП застерігає суди від встановлення тарифів для «певних обленерго»

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), планує внести зміни до правил ринку електроенергії, які передбачатимуть обмеження на продаж електроенергії за двосторонніми договорами для пов'язаних компаній.

Раніше НКРЕКП почала розслідування поведінки учасників ринку електроенергії на ринку "на добу наперед" (РДН). Розслідування розпочате через різке зниження 2-4 липня ціни на РДН, яке сталося внаслідок виведення з нього попиту постачальниками електроенергії, що мають значну ринкову владу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-