На Турбоатомі заявляють, що готові до приєднання Електроважмашу

На Турбоатомі заявляють, що готові до приєднання Електроважмашу

Ексклюзив
Укрінформ
Акціонерне підприємство «Турбоатом» готове до приєднання ДП «Завод «Електроважмаш». 

Про це кореспонденту Укрінформу сказали в пресслужбі Турбоатома.

«Ми підтримуємо об’єднання, бо це одне виробництво: турбіна плюс генератор, тому для нас це добре. В цілому ми готові до злиття і готові робити все, щоб Турбоатом і Електроважмаш були єдиним підприємством, яке буде розвиватися надалі як турбінобудівна галузь України, бо це єдині підприємства, що будують турбіни», - заявили в пресслужбі.

На сьогодні якість продукції та виробничі потужності дозволяють бути конкурентоспроможними в усьому світі, запевнили на підприємстві.

Також на Турбоатомі додали, що в процесі приєднання «весь виробничий і лінійний персонал Електроважмашу буде збережений».

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня на позачергових зборах акціонерів АТ «Турбоатом» за ініціативи Фонду держмайна розглядатиметься проєкт рішення про приєднання до товариства АТ «Завод «Електроважмаш» . Акціонери Турбоатома голосуватимуть і за нову назву - акціонерне товариство «Українські енергетичні машини» (скорочено АТ «Укренергомашини») та зміну типу товариства з публічного на приватне.

Читайте також: Електроважмаш можуть приєднати до Турбоатома - ФДМУ

Як повідомлялося, АТ «Турбоатом» (Харків) належить до найбільших підприємств світу з проєктування та виробництва турбін для теплових електростанцій, теплоелектроцентралей, атомних електростанцій, гідроелектростанцій, гідроакумулюючих електростанцій, гідравлічних затворів для ГЕС, ГАЕС і насосних станцій, іншого енергетичного обладнання.

ДП «Завод «Електроважмаш» (Харків) спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, а також великих електричних машин постійного струму.

Сто працівників Електроважмашу 1 березня 2021 року перекрили Московський проспект у Харкові, вимагаючи погасити зарплатні борги. Тоді керівник підприємства Віктор Бусько заявив, що заводу не вистачає приблизно 300 млн грн для повноцінної роботи підприємства.

2 березня колектив отримав гроші, заборговані за грудень 2020 року та січень 2021 року. Підприємство отримало понад 40 млн грн з різних джерел, у тому числі, від партнерів за продукцію, яка була поставлена раніше.

Кабінет міністрів 31 березня 2021 року ухвалив розпорядження, яким погодив пропозицію Фонду державного майна "щодо перетворення державного підприємства “Завод “Електроважмаш” (код згідно з ЄДРПОУ 00213121) в акціонерне товариство у процесі приватизації".

За відкритими даними, чистий збиток ДП "Електроважмаш" за 2020 рік становив 450,89 млн грн. Із 22 травня цього року держпідприємство перебуває у стані припинення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-