Мінагро пропонує наскрізне зниження ПДВ

Мінагро пропонує наскрізне зниження ПДВ

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України пропонує при оподаткуванні операцій з постачання сільськогосподарської продукції знизити ставку податку на додану вартість.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства, про це заявив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький на засіданні робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних із оподаткуванням в агросекторі.

“Міністерство пропонує скрізне зниження ПДВ, щоб соціально підтримати споживача. Крім того, потрібно внести пропозиції щодо оподаткування сімейних фермерських господарств. Актуальним є також вирішення проблеми щодо вирівнювання конкурентоспроможності виробництва й реалізації продуктів харчування у частині оподаткування”, - заявив Висоцький.

Він також окреслив стан готовності законодавчих змін щодо ліцензування палива в частині сільськогосподарських товаровиробників.

“На сьогодні є кінцева компромісна редакція цього документа, який погоджений ДПС, Мінфіном, Мінагро та профільними аграрними асоціаціями. За очікуваннями, пропоновані зміни розглядатимуться на наступній сесії парламенту та мають бути ухвалені”, - зазначив перший заступник міністра.

Також представники робочої групи розробили пропозиції до постанови Кабміну №565, якою затверджено Порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки. Ці зміни пропонуватимуться до розгляду та прийняття.

Крім того, обговорювалися питання зупинки податкових накладних, спеціальні бюджетні дотації за утримання паїв, а також способи хеджування ризиків для агровиробників.

Захід відбувся у форматі ZOOM-конференції у якій взяло участь керівництво Мінфіну, ДПС, представники обласних державних адміністрацій, профільних аграрних асоціацій та громадських об’єднань.

Читайте також: Мінагро сприятиме зниженню ПДВ на всі соціально значущі продукти

Як повідомляв Укрінформ, Мінагрополітики виступає за зниження ставки ПДВ до 14% на всі соціально значущі продукти. Ризиків суттєвого скорочення податкових надходжень від подальшого зниження ПДВ на харчові продукти до 14% перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький не вбачає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-