Крюківський завод отримав від Укрзалізниці аванс за 100 пасажирських вагонів

Крюківський завод отримав від Укрзалізниці аванс за 100 пасажирських вагонів

Фото
Укрінформ
ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» (КВБЗ) отримало авансовий платіж від АТ "Укрзалізниця" в рамках договору, яким передбачено постачання 100 пасажирських вагонів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ПАТ "КВБЗ".

За словами голови правління заводу Максима Крамаренка, з дня першого платежу (23 липня) починається відлік терміну, впродовж якого КВБЗ має здійснити постачання продукції у повному обсязі протягом року, тобто до кінця липня 2022 року.

"Авансовий платіж дорівнює 30% від суми контракту. Цих коштів підприємству вистачить на закупівлю лише 50% комплектуючих та матеріалів", - зазначають у пресслужбі.

Як повідомлялося, АТ "Укрзалізниця" та Крюківський вагонобудівний завод 25 червня підписали угоду на постачання пасажирських вагонів за бюджетні кошти. У рамках угоди буде складено та поставлено 100 пасажирських вагонів, серед яких 51 купейний вагон, 12 вагонів типу СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

Читайте також: Укрзалізниця купить у Крюківського заводу 100 пасажирських вагонів

За умовами договору першу партію вагонів - 10% від загальної кількості - планується поставити не пізніше ніж за 6 місяців із дня отримання передоплати.

У 2021 році в бюджеті України передбачено 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для залізничних пасажирських перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-