Масовий перехід на індивідуальне опалення призведе до колапсу - Нафтогаз

Масовий перехід на індивідуальне опалення призведе до колапсу - Нафтогаз

Укрінформ
Масовий перехід від централізованого опалення до індивідуального у перспективі призведе до комунального колапсу через перезавантаження газових та електричних мереж.

Про це в інтерв'ю виданню "День" заявив директор з енергоефективності та управління майном Групи "Нафтогаз", голова Федерації роботодавців нафтогазової галузі Віталій Щербенко, передає Укрінформ.

"Люди бачать можливості такого переходу зазвичай у межах власної квартири, — поставити котел чи радіатори — і все начебто добре. Але добре стане лише в них, і то ненадовго. Бо як всі його сусіди захочуть так само добре і лише в себе в квартирі, то всім відразу стане погано. Мережі (електричні чи газові) просто не витримають і почнуть давати збій. І люди опиняться на межі комунального колапсу", - сказав Щербенко.

Крім того, він наголосив на екологічних та безпекових викликах індивідуального опалення. Зокрема, концентрована кількість димарів у населених пунктах призведе до погіршення якості повітря, збільшення викидів парникових газів.

Щербенко такох зауважив, що ще небезпечнішим індивідуальне опалення може бути для мешканців багатоквартирних будинків.

"Якщо будинок інженерно не пристосований до індивідуальних котлів і ваші сусіди, котрі поставили індивідуальні котли, виводять димарі просто на фасад чи в вентиляційну шахту, ви будете дихати продуктами горіння цих котлів. А це вже смертельно небезпечно!", - наголосив Щербенко.

Читайте також: Нафтогаз оцінює ефект від програми енергоефективності у ₴8,4 мільярда

За його словами, індивідуальне опалення можна ставити лише в пристосованих до цього будинках - зі спеціальними, окремими каналами для відведення продуктів горіння.

Серед переваг централізованого опалення Щербенко назвав більшу паливну гнучкість порівняно з індивідуальним опаленням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-