НБУ анулював ліцензії кредитній спілці через відмову у проведенні перевірки

НБУ анулював ліцензії кредитній спілці через відмову у проведенні перевірки

Укрінформ
НБУ анулював ліцензії кредитній спілці через відмову у проведенні перевірки

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України за результатами позапланової інспекційної перевірки ухвалив рішення застосувати до кредитної спілки "Громада" захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг",- йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення комітет НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 23 липня 2021 року. Департамент виїзних перевірок Національного банку у квітні цього року ініціював позапланову інспекційну перевірку зазначеної кредитної спілки. Під час спроби її провести було встановлено та зафіксовано факт відмови в проведенні перевірки, оскільки уповноважені особи Національного банку не були допущені до здійснення перевірки та особа, уповноважена представляти інтереси кредитної спілки, була відсутньою упродовж першого дня перевірки.

Відмова небанківської фінансової установи в проведенні перевірки є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами чинного законодавства, зокрема статтею 38-1 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Читайте також: Нацбанк анулював ліцензії кредитній спілці

Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 23 липня 2021 року. З цього моменту кредитна спілка втрачає право здійснювати діяльність з надання фінансових послуг, що потребує відповідної ліцензії. Зокрема, втрачає право: укладати договори (продовжувати строк діючих договорів) про надання фінансових послуг із клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких була видана ліцензія та укладати договори про надання фінансових послуг, які мають як наслідок збільшення зобов'язань учасника ринку небанківських фінансових послуг перед клієнтами щодо виду фінансових послуг.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-