Нафтогаз приєднався до Глобального договору ООН

Нафтогаз приєднався до Глобального договору ООН

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" приєдналася до ініціативи Глобального договору ООН в якості учасника. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті компанії.

"Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» приєдналася до ініціативи Глобального договору ООН (UN Global Compact) в якості учасника. Компанія взяла на себе зобов’язання вести діяльність з дотриманням десяти принципів Глобального договору ООН, працювати над досягненням цілей сталого розвитку та щорічно звітувати про прогрес", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подальше формування стратегії зі сталого розвитку компанії відбуватиметься за шістьма напрямами, а саме: доступна та чиста енергія; чиста вода та належні санітарні умови; міцне здоров’я; якісна освіта; сталий розвиток міст та спільнот; партнерство заради сталого розвитку.

Нафтогаз заявляє, що враховує взяті Україною міжнародні зобов'язання у рамках Паризької угоди, цілей сталого розвитку ООН до 2030 року та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Євроатомом та їхніми державами-членами.

"Екологічні та кліматичні вимоги до діяльності компаній з кожним роком будуть зростати. Тому важливо вже зараз розпочинати проекти щодо скорочення обсягів викидів на всіх етапах – від видобутку нафти і газу до їх переробки, зберігання та постачання. Без відповідних ESG стратегій неможливо отримати інвестиції та фінансування, навіть на основну діяльність Нафтогазу", – прокоментував приєднання до Глобального договору ООН радник голови правління компанії Олексій Рябчин.

Читайте також: Оновлений склад наглядової ради Нафтогазу має запрацювати у листопаді - Вітренко

Крім того, зазначили у повідомленні, важливою складовою діяльності Нафтогазу у сфері корпоративної соціальної відповідальності є розвиток та підтримка громад у регіонах ведення діяльності.

Як повідомлялося, Глобальний договір ООН – це особлива ініціатива генерального секретаря ООН і найбільша у світі асоціація корпоративно відповідального бізнесу, що закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням цілей сталого розвитку та на основі десяти універсальних принципів у галузі прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Станом на липень 2021 року організація налічує 13 555 компаній та організацій із 162 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-