За три роки в Україні мають намір створити інфраструктуру для 25 індустріальних парків

За три роки в Україні мають намір створити інфраструктуру для 25 індустріальних парків

Укрінформ
Протягом найближчих трьох років уряд планує побудувати інфраструктуру для 25 індустріальних парків коштом державного бюджету.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час панельної дискусії на форумі «Україна 30. Трудові ресурси», передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінрегіону.

«Протягом найближчих трьох років уряд планує побудувати інфраструктуру для мережі з двадцяти п’яти індустріальних парків за державні кошти. Це забезпечить створення сотень тисяч робочих місць у суміжних галузях економіки. Хочу наголосити, що індустріальні парки — це також майданчики для інвестицій українцями з-за кордону», - розповів він.

Для створення базової інфраструктури та економічних стимулів, наголошує Чернишов, Мінрегіон разом з Комітетом з економічного розвитку Верховної Ради, Мінекономіки та експертним середовищем вже підготували до другого читання законопроєкт №4416-1.

Документ, зокрема, передбачає будівництво інженерно-транспортної інфраструктури індустріальних парків за кошти державного бюджету, а також компенсацію відсоткових платежів по кредитах на господарську діяльність та облаштування цих парків.

Для забезпечення податкових та митних пільг для учасників індустріальних парків у парламенті зареєстровані відповідні законопроєкти №5688 та №5689.

Пропонується звільнити від податку на прибуток резидентів індустріальних парків на десять років за його реінвестування в розвиток, звільнити від оподаткування митом та ПДВ ввезення нового устаткування для власного використання, а також встановлювати пільги з податку на нерухомість за рішенням громади.

Читайте також: Чернишов закликав регіони визначати території під індустріальні парки

Як повідомляв Укрінформ, створення індустріальних парків стане стратегічно важливим завданням у 2021 році в рамках Програми Президента України «Велике будівництво». Про це міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив у квітні. У 2021 уряд інвестує в розбудову інфраструктури 4 індустріальних парків майже 80 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-