Укрспецекспорт отримав аванс від Пакистану на ремонт танків - директор заводу Малишева

Укрспецекспорт отримав аванс від Пакистану на ремонт танків - директор заводу Малишева

Фото
Укрінформ
Державна компанія «Укрспецекспорт» отримала від Пакистану аванс для заводу імені Малишева за контрактом на ремонт танків Т-80УД.

Про це повідомив на брифінгу генеральний директор заводу ім. Малишева Василь Крилас, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я спілкувався з керівником державної компанії «Укрспецекспорт», мені підтвердили, що кошти в Україну вже зайшли. Днями ми чекаємо їх на підприємстві. Але роботи по замовленню ми вже розпочали… Це і конструкторсько-технологічна документація, опрацювання норми, підготовка матеріалів, заявки для проведення закупок. Така робота вже півтора місяця ведеться», - розповів Крилас.

За його словами, аванс становить 30% від замовлення, більшу частину суми отримає завод ім. Малишева, решту – інші задіяні підприємства.

Читайте також: Василь Крилас, гендиректор ДП «Завод ім. Малишева»

Крилас додав, що пакистанській стороні пропонували ремонтувати танки в Харкові, однак замовник вирішив робити це на своїй базі, тому завод ім. Малишева постачатиме запасні частини.

Як повідомляв Укрінформ, держпідприємство «Завод імені В.О. Малишева» отримало контракт на ремонт танків Т-80УД, договір був підписаний у лютому на міжнародній виставці озброєнь IDEX-2021 між ДК «Укрспецекспорт» та Ісламською республікою Пакистан на загальну суму 85,6 млн доларів.

Читайте також: Завод Малишева чекає на замовлення Пакистаном 52 двигунів для танка Al-Khalid

Завод ім. Малишева - державне підприємство, що спеціалізується на випуску й модернізації важкої та легкої бронетехніки. Підприємство закінчило 2020 рік зі збитками 112,4 млн грн (у 2019 році - 420 млн грн), загальна кредиторська заборгованість, яка накопичувалася останні 9 років, на 1 січня становила 1,8 млрд грн. За даними Укроборонпрому, з червня 2021 року підприємство працює над новими контрактами, очікується, що вперше за десятиріччя завод завершить рік із прибутком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-