У Нацбанку призначили начальника управління роботи з проблемними активами

У Нацбанку призначили начальника управління роботи з проблемними активами

Укрінформ
На посаду начальника управління роботи з проблемними активами Національного банку України з 19 липня цього року призначений Олег Далеко. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"За результатами відкритого конкурсного відбору на вакантну посаду начальника управління роботи з проблемними активами Національного банку України з 19 липня цього року призначений Олег Далеко",- йдеться в повідомленні.

До сфери його основних повноважень належатиме: взаємодія з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) щодо повернення заборгованості за кредитами рефінансування за рахунок заставленого майна, що належить банкам, які перебувають у процесі ліквідації; організація та контроль за супроводженням виконавчих проваджень з питань звернення стягнення на заставлене майно, що належить майновим поручителям, та стягнення заборгованості з фінансових поручителів за кредитами рефінансування також організація та супроводження продажу власного майна Нацбанку, а також заставленого майна, набутого у власність регулятором в рахунок погашення заборгованості за кредитами рефінансування. Також до сфери його уповноважень належатиме організація та контроль за роботою управителів непроданими активами банків, ліквідація яких розпочалася до створення ФГВФО.

"Радий приєднатися до команди Національного банку та докладу максимум зусиль, щоб робота центрального банку з проблемними активами була ефективною, відкритою, прозорою та зрозумілою суспільству", – зазначив Далеко.

Управління роботи з проблемними активами входить до фінансово-адміністративного та операційного блоку, керівництво яким за вертикаллю підпорядкування здійснює перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

Читайте також: Держава зменшує присутність в банківському секторі: глава НБУ розповів про «плюси»

Як відомо, Олег Далеко працює в українському банківському секторі понад 10 років. До роботи в Національному банку він упродовж шести років був заступником голови правління ПАТ "Кристалбанк". Крім того, у 2010-2015 роках Далеко працював у АТ «Банк "Фінанси та кредит" (спочатку директором центру по роботі з проблемними активами банку, пізніше – директором центру координації та супроводу роботи регіональної мережі). Має досвід роботи у органах державної виконавчої служби, адже упродовж 1998-2010 років працював у Головному управління юстиції у Полтавській області.

У 2001 році Далеко закінчив Національну юридичну академію України імені Я. Мудрого у м. Харків (спеціальність "Правознавство").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-