Нафта дешевшає після досягнення компромісу між провідними виробниками

Нафта дешевшає після досягнення компромісу між провідними виробниками

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер, 15 липня, після повідомлень про те, що ОАЕ досягли компромісу з країнами ОПЕК+, які нададуть їм нову квоту на видобуток, крім того, запаси палива в США несподівано зросли, що викликало побоювання з приводу попиту.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $74,25 за барель, що на $0,51 (0,68%) нижче за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,57 (0,78%) - до $72,56 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $74,76 та $73,13 відповідно.

Обидва еталона впали більш ніж на 2% напередодні після повідомлення, що Саудівська Аравія та ОАЕ досягли компромісу, який повинен відкрити шлях до угоди щодо збільшення поставок нафти на обмежений ринок нафти та зниження цін на нафту.

ОАЕ узгодила новий базовий рівень із видобутку в 3,65 млн б/д порівняно з нинішніми 3,17 млн ​​б/д. Тепер ОАЕ підтримають пропозицію Саудівської Аравії про продовження строку дії угоди ОПЕК+ до кінця 2022 року.

Переговори між Організацією країн-експортерів нафти та їх союзниками були перервані на початку липня після того, як ОАЕ виступили проти продовження угоди про скорочення поставок після квітня 2022 року.

«Для завершення угоди знадобиться якийсь час, але, схоже, ОАЕ буде дозволено виробляти більше продукції наступного року. Схоже, що в ОПЕК+ найближчим часом з'явиться план зі збільшення видобутку, й це позитивна новина, оскільки зростаючий попит призвів до того, що ринок нафти став занадто напруженим», - написав у записці аналітик OANDA Едвард Мойя.

Читайте також: Нафтопроводу на Алясці загрожує танення вічної мерзлоти

У Сполучених Штатах запаси сирої нафти скорочуються восьмий тиждень поспіль, але запаси бензину та дизельного пального зросли, незважаючи на падіння завантаження нафтопереробних заводів. Про це свідчать опубліковані напередодні дані Управління енергетичної інформації.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 7,9 млн барелів - до 437,58 млн барелів. Товарні запаси бензину зросли на 1,04 млн барелів і становлять 236,54 млн барелів. Комерційні запаси дистилятів збільшилися на 3,66 млн барелів, до 142,35 млн барелів.

Перспектива швидкого повернення іранських поставок на світові ринки була відсунута назад, оскільки стало відомо, що переговори про відновлення ядерної угоди 2015 року не відновляться до середини серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-