Митники за пів року виявили порушень майже на 1,5 мільярда

Митники за пів року виявили порушень майже на 1,5 мільярда

Укрінформ
Працівники Державної митної служби у січні-червні 2021 року виявили порушень митних правил майже на 1,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Держмитслужби.

«За перші 6 місяців поточного року митниці Держмитслужби виявили майже 7 тис. порушень митних правил на суму майже 1,5 млрд грн. Вартість предметів правопорушень на 21% більша, ніж за аналогічний період минулого року», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за результатами розгляду справ судами накладено стягнень щодо конфіскації товарів та штрафів на суму майже 750 млн грн, і цей показник майже вдвічі більше за аналогічний період 2020 року.

Безпосередньо митницями розглянуто 1765 справ про порушення митних правил, накладено штрафів на суму 96 млн грн.

Читайте також: У митників «Борисполя» вилучили три тонни контрабанди брендових товарів

Найрезонанснішими випадками порушень митних правил і контрабанди за І квартал 2021 року, зокрема, є спроба незаконного переправлення 1 т героїну до ЄС, 13 т сигарет з Об’єднаних Арабських Еміратів, а також спроба ввезти 7,5 т тютюну для кальяну.

Митники спіймали зловмисників, що намагались провезти в Україну брендовий одягу під виглядом «гуманітарної допомоги» вартістю понад 25 млн грн та вивезти скіфське золото.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році працівники Державної митної служби виявили 14 тис. порушень митних правил на суму 2,6 млрд грн (вартісний показник на 15% більший, ніж за аналогічний період минулого року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-